Curriculum Vitae (NL)

Stijl van werken en kwaliteiten (compilatie vanuit referenties en feedback omgeving)

Mark Ligthart is ingenieur met een brede visie op techniek, organisaties en innovaties. Met ruim twintig jaar ervaring in het managen van technische organisaties en processen weet hij hoe de hazen lopen. Mark is een geweldige strateeg. Hij is sterk in stakeholder management in politieke complexe organisaties. Daarbij neemt hij het voortouw en weet een duidelijke gezamenlijke visie te scheppen.

 Hij startte zijn loopbaan, na een korte ervaring als commercieel medewerker, als projectengineer. Hij kan de behoefte van de klant zeer snel inschatten en hierin uitstekend acteren. Hij is in staat snel door te pakken dwars door chaotische complexe situatie heen. Al snel werd hij manager van een afdeling en projectmanager van grote en complexe internationale projecten. Daarna werkte hij als manager van operationele processen en ontwikkelde hij een concept van een matrixorganisatie speciaal voor hoogopgeleide technici in ontwikkel- en projectomgevingen. Sinds 2007 heeft hij zijn eigen ingenieursbureau voor Management en Techniek, en werkt ook als adviseur voor overheidsorganisaties en in juridische kwesties in het bouwrecht.

 “Als het start met een chaos, ben ik op mijn best. Ik krijg dan energie van de chaos, de complexiteit en de beleefde stress om mij heen. Dan ga ik er vol in met: creativiteit, zicht op de eindstreep, organisatietalent, doorzettingsvermogen, standvastigheid en leiderschap.”

 Uitgebreid CV ?; neem contact op met Mark Ligthart en/of kijk eens op: 


© MainMark B.V. since 2007